LightBlue - smart marketing solution.

čtvrtek 27. března 2008

Počet návštěvníků českých webů roste

Počet návštěvníků českých internetových serverů se za poslední dva roky zvýšil zhruba o 1,5 milionu na šest milionů. Množství návštěvníků z Česka se pak zvýšilo o více než jeden milion na 4,5 milionu. Vyplývá to ze statistik společnosti Mediaresearch, která se sledováním návštěvnosti zabývá.

Nárůst způsobil rostoucí zájem o internet a internetová vzdělanost, ale i zvyšující se počet internetových serverů, které se do měření zapojily. V současnosti jich je 272.
Průměrný čas, který návštěvníci na internetu měsíčně stráví, se zvýšil od prosince 2005 do ledna 2008 na více než dvojnásobných 21 hodin a 20 minut.

Podle ředitelky marketingu Mediaresearch Ireny Wintrové počet zhlédnutých stránek, návštěv i času stráveného na internetu pravidelně roste první tři měsíce roku, zatímco v prosinci kvůli vánočním svátkům naopak klesá. Dalším opakujícím se sezonním cyklem je začátek léta, kdy dochází znovu k pozvolnému poklesu, který dosahuje minima každoročně v červenci v období letních prázdnin. Se začátkem školního roku pak zájem pozvolna roste.

Nejnavštěvovanějšími stránkami je dlouhodobě portál Seznam, který měl v lednu 4,52 milionu uživatelů. Následuje zpravodajský portál iDnes, který překonal třímilionovou hranici. Třetí skončily zpravodajské Novinky s 2,92 milionu uživatelů následované portálem Centrum s 2,88 milionu návštěvníků.

Zdroj:
Martin Staněk, Počet návštěvníků českých webů za dva roky stoupl o 1,5 milionu, MaM.cz, 21. 3. 2008, [online]

Žádné komentáře: